ДРУГАЧИЈА СРБИЈА

ДРУГАЧИЈА СРБИЈА
("Аспект ЗАВЕТИНА")

Један од начина да помогнете правим независним медијима у Србији, ПАУКОВОЈ МРЕЖИ или Немогућим "Заветинама" (немогућим јер опстају у немогућимусловима!) је да се претплатите на неки од часописа "Заветина", или од књига - које су скоро свуда блокиране по Србији. Докажите да вам је, доиста, стало до стварно независних медија и независних издавача.Пријатељи из Србије могу послати новчану упутницу телефонском Пост нет упутницом на број моб. + 381 65 3006950. А сви остали, који су у могућности, из иностранства преко Western Uniona на адресу Оснивача Сурбита Сазвежђе З

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Follow by Email

четвртак, 09. јануар 2014.

Vanredni izbori 16. marta

 AKO vrh Srpske napredne stranke u narednim danima prelomi da se ide na vanredne parlamentarne izbore, oni će sigurno biti održani 16. marta, zajedno sa beogradskim - saznaju „Novosti“.
Kako prenose naši izvori, sednica predsedništva SNS na kojoj će se konačno odlučivati o izlasku na birališta biće održana najkasnije do 20. januara, ali je rukovodstvo stranke već odredilo datum u slučaju da većina bude za vanredne izbore.
Spajanjem glasanja za republički i prestonički parlament, naprednjaci bi znatno uvećali šanse da na talasu ogromne popularnosti stranke i svog lidera Aleksandra Vučića poraze DS u Beogradu i osvoje još jednu „tvrđavu“ demokrata.
I izborni rokovi idu naruku SNS da sprovede ovu svoju strategiju. Jer, predsednik parlamenta Nebojša Stefanović najkasnije do 17. januara mora da raspiše izbore u glavnom gradu, pošto tada ističe dvomesečni mandat privremenoj upravi.
Naprednjaci bi imali rok da do 20. januara donesu konačnu odluku i o glasanju na republičkom nivou. Imali bi dovoljno „lufta“ da pripreme spajanje izbora sa beogradskim, jer zakon kaže da se oni moraju održati u roku od 45 do 60 dana. A, u ovaj vremenski opseg uklapa se datum 16. mart.
Za razliku od beogradskih, parlamentarne izbore raspisuje predsednik Tomislav Nikolić, koji je nedavno u intervjuu „Novostima“ poručio da je „sklon da veruje da će u 2014. biti izbora“, ali se nije libio ni da kritikuje vladu. I ta okolnost ide naruku naprednjacima, ukoliko bi rešili da Srbija ponovo izađe na birališta.
MIHAJLOVIĆEVA: NEKA DS ODLUČI
POTPREDSEDNIK SNS Zorana Mihajlović zatražila je u sredu od DS da se konačno izjasni da li hoće ili neće vanredne izbore:
- Govore da je sve loše, da raste nezaposlenost i da se uništava država, iako podaci govore da zaposlenost raste i smanjuje se spoljnotrgovinski deficit. Zašto onda DS odjednom govori da možda i nisu za izbore?


Vanredni izbori 16. marta | Politika | Novosti.rs