Каталог АКЦИЈА - ВЕЧИТИ ЧУДЕСНИ КОРЕНОВИ

Каталог АКЦИЈА - ВЕЧИТИ ЧУДЕСНИ КОРЕНОВИ
Полеђина романа ДОКТОР СМРТ I - II (Дневник за Сенковића. Месечева свадба. ТУГА ГОЛЕМА. ДОКТОР СМРТ)

ФИНО ТКАЊЕ

ФИНО ТКАЊЕ
ФИНО ТКАЊЕ ЗАВЕТИНА

уторак, 16. новембар 2010.

Први дипломски рад о Школи на Јовановој пијаци

Путни ковчег М. П. Аласа
У јунском року, на Филозофском факултету у Београду, Одељење за историју, студент Мила Бизјак, одбранила је дипломски рад, под насловом ПРИЛОГ ИСТОРИЈИ ШКОЛСТВА:
ОСНОВНА ШКОЛА „МИХАИЛО ПЕТРОВИЋ  АЛАС“ БЕОГРАД, пред трочланом комисијом др Арсен Ђуровић, др Љубодраг Димић, др Мира Радојевић . У преговору свом раду, Мила Бизјак (иначе некадашњи ученик Школе на јовановој пијаци) вели "Тема овог рада посвећена је настанку и развоју  образовне установе у БеоградуOШ '' Михаило Петровић Алас ''.
Разлог због којег једна оваква тема улази у домет истраживања историчара јесте размишљање да наука о прошлости обухвата и ону сферу људског друштва- деловања, која није само везана за политичку односно догађајну историју.  
Методолошки приступ теми има пре свега за циљ да кроз историју свакодневног живота  школе проучи и сагледа њену улогу у друштвеном животу престонице, односно њену васпитно-образовну функцију коју је предано остваривала током минулих деценија.   
Историја једне школе се свакако сагледава у специфичном друштвеном амбијенту у коме је она деловала ( и још увек делује), али је за реконструкцију њеног рада било важно и сагледавање карактеристика образовног система у Краљевини Србији односно Краљевини Југославији и ФНРЈ...."  Овај дипломски рад у ПДФ може се бесплатно преузети на следећој интернет адреси:https://sites.google.com/site/almanahsuz/home/ucenici/poznatelicnostikojesupohadhalenasuskolu/student-of-the-month/prviodbranenidiplomskirad

Нема коментара:

Постави коментар

COMPLETARIUM

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"