Каталог АКЦИЈА - ВЕЧИТИ ЧУДЕСНИ КОРЕНОВИ

Каталог АКЦИЈА - ВЕЧИТИ ЧУДЕСНИ КОРЕНОВИ
Полеђина романа ДОКТОР СМРТ I - II (Дневник за Сенковића. Месечева свадба. ТУГА ГОЛЕМА. ДОКТОР СМРТ)

ФИНО ТКАЊЕ

ФИНО ТКАЊЕ
ФИНО ТКАЊЕ ЗАВЕТИНА

„Мајка Сотоне”

Веровали или не
..
..


У Шпанији пронађена фабрика разорног експлозива ТАТП

БАРСЕЛОНА - Трагови експлозива ТАТП, који се веома лако може произвести а уз то се одликује великом разорном моћи, пронађени су у кући у којој су, како се сматра, наводни починиоци терористичких напада у Шпанији правили експлозивне направе, јавља АФП.
Овај веома нестабилни експлозив, познат и под називом „Мајка Сотоне”, постао је уобичајено средство којим се служе џихадисти у Европи и на Блиском истоку, укључујући и „Исламску државу”, која је преузела одговорност за нападе у Барселони, односно приморском одмаралишту Камбрилс.
Истражитељи су открили састојке експлозива у једној кући у граду Алканару, око 200 километара јужно од Барселоне, где је, како се верује, била смештена „фабрика бомби” те терористичке групе, преноси агенција.
ТАТП је крајем 19. века открио један немачки хемичар.
Тај експлозив се може направити мешањем прецизно одређених количина ацетона, оксигенисане воде и сумпорне, хлороводоничне или азотне киселине, а сви састојци могу се лако набавити у продавницама.
Смеша се претвара у груб прах белих кристала, а за експлозију је потребан само обичан детонатор, наводи агенција. (Танјуг)  (Преузето: Политика)
ЛеЗ 0012553  

Нема коментара:

Постави коментар

COMPLETARIUM

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"