КАМПАЊА за избор америчког председника "преселила" се и у Параћин. Невладина организација "Алтернативни парламент грађана" поставила је прекјуче у центру града, на зиду некадашње Робне куће "Шумадија", огроман постер америчког кандидата за председника Доналда Трампа уз натпис "Лав против змије". Параћинци су изненађени, једни подржавају поруку, а други се крсте и чуде. Већина, ипак, тврди да их амерички канидати за Белу кућу уопште не занимају, као што Србија не занима њих.
- Кренуо сам на доручак кад сам угледао тај нови билборд, огроман Трампов постер. Поруку "Лав против змије" схватио сам као подршку Трампу, то јест више као противљење избору Хилари Клинтон за председника. Људи с којима сам причао су зачуђени. Мени је занимљиво, мада не подржавам политику Доналда Трампа, али свакако ни политику Хилари Клинтон - каже Ненад Јевтић, који је први "усликао" Трампа, а његова фотографија експлодирала је на друштвеним мрежама.
- Ко год да буде тамо председник, нама је исто - сматра Душан Илић. - Американци су нас бомбардовали. Нису нам потребни ни Хилари ни Трамп, јер њихова политика је увек иста. Је л' они нашег председника јавно приказују? Не подржавам представљање ниједног кандидата, шта ће то нама у Србији!
Став "гледам своја посла, Америка ме не интересује" прокоментарисао је аутор плаката Милан Илић, председник НВО "Алтернативни парламент".

- Грађани могу да кажу да их није брига за америчке изборе, али за нас много тога од њих зависи. Зар да нам Клинтонови опет уђу у Белу кућу и да нам судбину наредне четири године они одређују? Нисам досад срео никог у Параћину ко подржава Клинтонове. Биће трагедија ако они победе, јер је Хилари генерално за рат и за отварање нових жаришта у свету - тврди Илић, и истиче да је штампање постера и његово постављање сам платио, јер његову невладину организацију нико не финансира, нити је икада конкурисао за средства с неким пројектом.
ПЛЕХ МУЗИКА АКО ТРАМП ПОБЕДИ
Ако се догоди да Трамп победи, НВО "Алтернативни парламент грађана" прославиће то у Параћину плех музиком - најављује Илић, додавши да ће се, нажалост, то тешко догодити, јер према истраживањима, његова ривалка има предност.