МАЈКА младића који је пронађен мртав у свом стану у Београду 2004. године Сузан Шутовић успела је после правне битке дуге 12 година да докаже да је њен син Петар (24) убијен. Према званичној верзији, младић се предозирао, али прошле недеље лондонски иследници су то оповргли.
Петар је студирао на Правном факултету у Београду и у јануару 2004. године једне вечери цимер га је пронашао мртвог. Два дана касније његово тело у крвавој одећи испоручено је мајци, угледном адвокату у Лондону, а званично објашњење било је да се младић - предозирао хероином. Тада почиње борба ове жене, која је тврдила да њен син није био зависник, а сумњу јој је додатно пробудио низ недоследности.

- Место злочина је било исценирано. Урађена је накнадно друга обдукција, којом је потврђено да Петру недостају срце и панкреас. На лицу и телу биле су видљиве многобројне повреде - изјавила је Шутовићева британским медијима у годинама док је тражила истину о Петру, с претпоставком да је њен син убијен због трговине органима.

Са приватним детективима дошла је у Србију да прикупи доказе. Смогла је снаге и заједно с њима фотографисала је стан у коме је пронађен Петар, бележећи крваве трагове који су сведочили о немилосрдној борби. Уз све информације које је скупила, тек јој је прошле недеље званично потврђено у Лондону да је Петар убијен.

- Ово је горко-слатка победа. Нико не може да замисли како је мајци која истражује смрт свога сина. Заслужујемо да откријемо истину о Петровој смрти - рекла је Сузан Шутовић за британске медије.

ТРАГОВИ
У СТАНУ је пронађена крв што је истражитељима које је Шутовићева унајмила указивало на борбу. Браон течност на ноћном сточићу у кашики није била дрога, већ освештано уље из Јерусалима. У Петровој крви није пронађен хероин, него трамадол, који је узимао против болова.