Каталог АКЦИЈА - ВЕЧИТИ ЧУДЕСНИ КОРЕНОВЕ

Каталог АКЦИЈА - ВЕЧИТИ ЧУДЕСНИ КОРЕНОВЕ
Полеђина романа ДОКТОР СМРТ I - II (Дневник за Сенковића. Месечева свадба. ТУГА ГОЛЕМА. ДОКТОР СМРТ)

петак, 07. април 2017.

ЈОШ ВЕЋА ЈУГОСЛАВИЈА: Титов тајни паклени план


Доживотни председник СФРЈ имао је паклен план да Југославији ратом припоји Аустрију, а у ту сврху били су планирани бомбашки напади на инфраструктуру.
Желео још већу Југославију (Фото: dobarzivot.com)
Желео још већу Југославију (Фото: dobarzivot.com)
Доживотни председник СФРЈ Јосип Броз Тито, према тврдњама аустријских историчара, имао је паклен план да Југославији ратом припоји Аустрију, а ту идеју наводно је требао да оствари преко Удбе!
Комисија историчара аустријске покрајине Корушка дошла је до закључка да је некадашња обавештајна служба бивше СФРЈ – Удба намеравала да на тлу Аустрије изврши атентате како би изазвала сценарио грађанског рата у тој аустријској покрајини и тиме дала повод Југославији за деловање.
Према писању бечког недељника Профил, у извештају који обухвата период од 1970. до 1979. године у вези конфликта око двојезичних ознака (словеначки и немачки) у покрајини Корушкој, где живи бројна словеначка мањина, је део Удбе веран Москви, заједно са радикалним корушким Словенцима намеравао да “загреје” ситуацији у овој аустријској покрајини.
Удба је, како преноси Профил закључке извештаја комисије историчара, која је успостављена по налогу покрајинске скупштине 2010. имала за циљ да изазове, бомбама, сценарио грађанског рата, чиме би Југославија имала повод за интервенцију.
Комисија историчара је успостављена са циљем расветљења више нерасветљених бомбашких напада, а извештај би требало да будеобјављен у априлу.
Млади левичарско радикални корушки Словенци тражили су, како су установили историчари, од Удбе да им да оружје и експлозив, као и да успостави контакте са западним терористичким организацијама.
Удба из Словеније је, с тим у вези, успоставила посебно одељење надлежно за Корушку, са седиштем у Марибору, у које је била укључена мрежа “Сора” задужена за спровођење акција.
Били су планирани бомбашки напади на инфраструктуру, као што су далеководи, железничка пруга, канцеларије немачко и словеначко националистичких организација, на споменике рата.
За ове акције, како тврде историчари, активисти су обучавани у камповима Удбе у Словенији и Хрватској, а све под будним оком председника Тита.
Додатно су, посебно за ове сврхе обучени провокатори, требало да подстакну на побуну становништвно јужне Корушке, тиме што би уништавали двојезичне ознаке испред места, и подстакли на насиље.
Прочитајте још:
Извор: Телеграф

Нема коментара:

Постави коментар

COMPLETARIUM

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"